EN CV GÖNDER

2023 Değerlendirmesi

2023 Değerlendirmesi

Türk iş dünyasının yakından izlediği, dünya ekonomisine yön veren şirketlerin üst düzey yöneticileri ile yaptığımız, hem yönetim danışmanlığı süreçleri, hem üst düzey yönetici seçme ve yerleştirme süreçlerindeki gözlemlerimizi özetlemek gerekirse, küresel bir salgınla, bozulan tedarik zincirleriyle, savaşla, inatçı enflasyonla ve diğer birçok aksaklıkla başa çıkmak zorunda kalan liderler kriz yönetme becerileri ile zorlu çalışma ortamının içinden en iyi şekilde çıkmayı başardılar.

Hayatın her alanında olduğu gibi kurumsal iş hayatında da bu yıl fark yaratan üst düzey yöneticilerimiz oldu. Empati yapabilen, ilham kaynağı olan, komuta ve kontrol yaklaşımından uzak, iletişim stilleri ile fark yaratan, çevik yönetim modellerini sürekli revize ederek değişim sürecine hem kendilerini hem ekiplerini adapte edebilen liderler...

Liderler bu yıl veriye dayalı karar verme süreçleri ile oyunun kurallarını değiştirdi.

Üst düzey yöneticiler ile yaptığımız görüşmelerde başarıları için en büyük tehdit olarak daha az yetenekli çalışanları görmekteler. Dolayısıyla yetenek kavramı 2023'de olduğu gibi 2024 yılında da ajandalarında ilk sıralarda!

Üst düzey yöneticilerin önemli bir bölümünün, farklı çalışma tercihleri ile geleceğin iş dünyasına şekil verecek Z kuşağına henüz hazır olmadığını görüyoruz. Z kuşağı geleceğin iş dünyasına şekil verecek. Dolayısıyla en hızlı aksiyon alınması gereken konulardan biri bu olacak.

Dijital bilgisi yüksek üst düzey yöneticilere sahip şirketler başarılı şirketler olarak kendisini gösteriyor. Teknolojinin stratejiyi nasıl şekillendirdiğine ilg i duyan yöneticiler kurumsal dönüşüm sürecinin başarısında çok etkili. İşletmelerin ancak dijitalleşme ile büyüyebileceğini, yerel ve global rekabette öne çıkabileceği çok net.

Üst düzey yöneticiler için geleceği nasıl kuracakları hayati bir önem taşıyor. Yedekleme kurum kültürünün ve bilgi akışının devamını sağladığı için kurallar ve süreçler değişse de şirketlerin üzerinde dikkatle durduğu en kritik konuların başında geliyor. Günümüz rekabet ortamında işletmelerin rekabetçi avantajı yaratabilmeleri, sahip oldukları nitelikli insan kaynaklarına ve bu kaynakları ellerinde tutabilme düzeylerine bağlı olduğu için pek çok şirket 2023 yılında destekleyici yan hak paketleri ve ara zamları hayata geçirdi. Sert dalgalanan ücret seviyelerinde dengeleme politikaları 2024‘ün en önemli gündem maddelerinden biri.